ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

 

 

Εξοικονομήστε xρήματα μειώνοντας το κόστος λειτουργίας του αυτοκινήτου σας!

 

Αν τηρήσετε τις οδηγίες που ακολουθούν, θα μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου σας
αλλά και η φθορά του κινητήρα, του συμπλέκτη,των φρένων και των ελαστικών.

 

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

 

1. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η σωστή και τακτική συντήρηση, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την οικονομική λειτουργία του αυτοκινήτου σας. Η έγκαιρη αντικατάσταση των λιπαντικών, των υγρών και των φθαρμένων εξαρτημάτων και οι κατάλληλες ρυθμίσεις των συστημάτων και των μηχανισμών του, συντελούν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και εξασφαλίζουν την καλή και μακρόχρονη λειτουργία του.

 

2. ΕΛΑΣΤΙΚΑ Ελέγχετε τις πιέσεις των ελαστικών κάθε 2 εβδομάδες! Εάν η πίεση είναι πολύ χαμηλή, αυξάνει η κατανάλωση καυσίμου, επιταχύνεται η φθορά των ελαστικών και χειροτερεύει η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

 

3. ΑΧΡΗΣΤΑ ΦΟΡΤΙΑ Αδειάστε το χώρο των αποσκευών από αντικείμενα που δεν είναι απολύτως απαραίτητα. Το περιττό βάρος αυξάνει άσκοπα την κατανάλωση.

 

4. ΣΧΑΡΑ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ Αφαιρείτε τη σχάρα αποσκευών και σκι από την οροφή του αυτοκινήτου όταν δεν χρησιμοποιούνται.

 

5. ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό μόνο όταν είναι απαραίτητο. Το σύστημα κλιματισμού αυξάνει την κατανάλωση κατά μέσο όρο 20%!

 

6. ΕΚΚΙΝΗΣΗ Μη ζεσταίνετε τον κινητήρα με το αυτοκίνητο σταματημένο. Ξεκινήστε το ταχύτερο δυνατόν, αποφεύγοντας να ανεβάζετε τις στροφές του κινητήρα ψηλά.

 

7. ΡΕΛΑΝΤΙ Κατά τη διάρκεια παρατεταμένων στάσεων σβήνετε τον κινητήρα.

 

8. ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΙΒΩΤΙΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ Χρησιμοποιήστε την 1η σχέση μόνο για να ξεκινήσετε! Η χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμου επιτυγχάνετε σε μέτριες στροφές του κινητήρα με την υψηλότερη δυνατή σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων.

 

9. ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ Όσο ποιο γρήγορα οδηγείτε τόσο περισσότερο καύσιμο ξοδεύετε. Διαφορά μεταξύ 90 και 120 χλμ/ώρα συνεπάγεται αύξηση της κατανάλωσης περίπου 30%.

 

10. ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ - ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ Οδηγείτε ομαλά. Οι ξαφνικές επιταχύνσεις αυξάνουν σημαντικά την κατανάλωση. Διατηρείτε σταθερή ταχύτητα πορείας. Ρυθμίστε την ταχύτητά σας με αυτή των άλλων αυτοκινήτων. Κρατάτε ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, για να αποφεύγετε περιττά φρεναρίσματα.

 

11. ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Η κατανάλωση καυσίμου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις συνθήκες κυκλοφορίας. Αποφύγετε τα μποτιλιαρίσματα και τους δρόμους με πολλά φανάρια.

 

12. ¨ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ¨ Αποφεύγετε το μαρσάρισμα τόσο όταν βρίσκεστε σε φανάρι όσο και προτού σβήσετε τον κινητήρα. Επίσης μην κάνετε άσκοπη χρήση των πεντάλ του συμπλέκτη και του φρένου